Pauline Wingelaar: Alles over dit echte Gooische meisje

Pauline Wingelaar is een Nederlandse presentatrice en actrice die bekend staat van onder meer Echte Gooische Meisjes en Echte Gooische Moeders. Pauline is al vanaf 2008 op tv te zien en heeft sindsdien snel populariteit gewonnen onder de kijkers. Hierdoor heeft ze een groot bereik aan volgers opgebouwd en nam ze deel aan verschillende televisie programma’s.

Wie is Pauline Wingelaar?

Pauline Wingelaar ken je hoogstwaarschijnlijk van Echte Gooische Moeders. Ze is één van de vijf moeders die meedoet aan het programma. Zelf heeft ze drie kinderen, maar over haar leven als moeder en zwangerschappen zullen we straks meer delen.

De man van Pauline Wingelaar

De man van Pauline Wingelaar is Harmen Bisschop van Tuinen, een grote makelaar in het Gooi. Pauline woont samen met Harmen in Bussum in hun pas verbouwde huis. Hier wonen ze samen met hun twee zoons. Pauline en Harmen zijn al heel lang samen, aangezien hij ook al te zien was in Echte Gooische Meisjes. Harmen is ook de vader van haar kinderen.

De kinderen van Pauline Wingelaar

Pauline Wingelaar heeft drie kinderen, Reinier (2015) en Diederik (2017). Deze twee jongens wonen samen met hun ouders in hun grote villa in Bussum. Haar derde kindje, Belle, is een stilgeboren dochter, waar Pauline nog erg veel verdriet van heeft.

Verlies dochtertje Belle

In 2021 maakte Pauline Wingelaar bekend dat ze zwanger was van een derde kindje. Haar dochtertje Belle is helaas te vroeg geboren met 22 weken, waardoor Pauline een miskraam heeft gehad. Het overlijden van haar dochter heeft een grote impact op haar leven gehad. In verschillende afleveringen van Echte Gooische Moeders praat Pauline ook over het overlijden van haar dochtertje Belle en het verdriet dat ze hierover heeft.

Vierde kindje

Ondanks dat Pauline moeder is van twee zoons en een stilgeboren dochten, heeft ze in een interview ook wel eens gezegd dat ze mogelijk een vierde kindje wil. Ook heeft ze aangegeven dat ze liever niet nogmaals door het verdriet gaat, waar ze ruim twee jaar last van heeft gehad. Als ze zwanger wil worden, moet ze namelijk een IVF-traject volgen. Ze is nog niet zeker of ze dit ervoor over heeft om zwanger te worden. Daarnaast is ze erg bang om nogmaals het verdriet van haar stilgeboren dochter (of zoon) door te moeten.

Ruzie met Bo

In de vierde aflevering van het eerste seizoen van Echte Gooische Moeders heeft Pauline het gehad over een ruzie met Bo, een andere Gooise Moeder. Ze waren niet aan het vechten, maar ze waren wel uit elkaar gegroeid. Pauline liet hierover weten dat ze er spijt van heeft dat ze Bo geen grotere rol heeft gegeven in haar bruiloft. Hierna liet ze ook weten dat ze tijdens haar eerste zwangerschap weer in contact is gekomen met Bo. Je kunt biede vriendinnen in Echte Gooische Moeders volgen.

Gooise moeder Pauline Wingelaar
Bron: https://www.facebook.com/paulinebisschopvantuinenwingelaar

Series en programma’s met Pauline Wingelaar

Pauline komt voor in verschillende programma’s. De kans is groot dat je haar vooral kent van Echte Gooische Meisjes of Echte Gooische Moeders. Daarnaast kun je haar ook kennen als mediabekendheid van Instagram of haar andere social media.

Echte Gooische Meisjes

Pauline Wingelaar is haar carrière op televisie begonnen bij Echte Gooische Meisjes. Dit programma volgt vijf meiden die in het Gooi opgroeien. Pauline deed dit samen met Bo, Kimberly, Florine en Leslie. In de serie keken we naar het ‘normale’ leven voor de vriendinnen. Zo kwamen er gigantische villa’s, dure vakanties en dure auto’s in voor.

In de afleveringen volgt de camera de vijf meiden op de voet tijdens gezamenlijke etentjes, borrels, winkelen en het sporten. In het tweede seizoen van de serie kwam alleen Florine niet terug.

Echte Gooische Meisjes kreeg ook een soort spin-off, genaamd ‘Echte Gooische Meisjes in de bijstand’. In deze serie gingen de vijf vriendinnen een maand lang in de bijstand leven. Echte Gooische Meisjes was van 2008 tot 2010 op tv te zien.

Echte Gooische Moeders

In oktober 2019 kondigde Pauline Wingelaar aan dat ze in samenwerking met Videoland bezig waren met de terugkeer van het programma in een ander jasje; Echte Gooische Moeders. In deze serie op Videoland staan de luxe levens van de vriendinnen in de schijnwerpers, maar ook hoe ze ouders zijn. Het moeder zijn, valt ze nog niet zo makkelijk.

Zo laten ze zien hoe Leslie kampt met angstige gevoelens na de geboorte van haar zoontje, hoe Kimberly moeite heeft met haar schoonheidssalon en hoe Pauline een IVF-traject volgt voor haar derde kindje Belle, die later is overleden. In de serie gaat het ook kort over het verlies en verdriet van Pauline voor haar dochtertje Belle.

In juli 2022 kwam er een spin-off uit van Echte Gooische Moeders; Echte Gooische Moeders: La Dolce Vita. Hierin werden Pauline, Leslie, Bo en Florine gevolgd tijdens een vakantie zonder de mannen en kinderen naar Italië.

Pauline Wingelaar als presentatrice

Pauline Wingelaar is ook verschillende malen te zien geweest als presentatrice op tv. In 2013 was ze samen met Laura Ponticorvo te zien als presentatieduo in RTL Wintertijd. Verder heeft ze in haar eentje Man up Mika en Celebrity Matchmaker gepresenteerd. Verder heeft ze enkele jaren als deskundige bij RTL Boulevard gezeten.

Andere programma’s met Pauline Wingelaar

Ook zijn er enkele andere programma’s en films geweest waarin Pauline te zien was. Andere programma’s zijn:

 • Wie Kent Nederland
 • Ik kom bij je eten
 • Ik hou van Holland
 • Echte meisjes in de jungle
 • Wie is de reisleider?
 • Sterren Springen op Zaterdag
 • Topchef tegen Sterrenchef
 • Jouw vrouw, mijn vrouw VIPS
 • Shopping Queens VIPS
 • Ranking the Stars
 • Chateau Meiland VIPS
 • Marble Mania
 • Code van Coppens: De wraak van de Belgen

Daarnaast heeft Pauline een rol gespeeld in twee films:

 • Sint & Diego: De Magische Bron van Myra, als nieuwslezeres Plien Pingelaar
 • Heksen bestaan niet, als tante van Katie

Pauline Wingelaar als mediabekendheid

Pauline is naast presentatrice ook gewoon mediabekendheid, net als schaatster Jutta Leerdam. Zo heeft ze veel volgers op haar Instagram account. Hier deelt ze verschillende foto’s en video’s van samenwerkingen, het moeder zijn en van haar man. Met een basis van ruim 350.000 volgers op Instagram is ze een echte mediabekendheid te noemen.

Op haar Instagram omschrijft ze zichzelf als een ‘Een bourgondische moeder, die dol is op fashion, beauty en interieur!’. Hiermee trekt ze veel volgers die houden van mode en interieur, en natuurlijk moeders die graag hun favoriete Echt Gooische Meisje volgen.

Sieraden van Pauline

Pauline heeft ook een eigen sieradenmerk, genaamd Pauli Pocket. Dit merk heeft ze samen met Florine en vier andere dames opgezet. Hier verkoopt ze voornamelijk oorbellen, maar ook kettingen, armbanden en accessoires.

Plaats een reactie