Andrew Tate: een analyse van zijn invloed

Andrew Tate is een bekende persoonlijkheid. Hij staat bekend als een voormalig professioneel kickbokser en reality-tv-ster. Maar ook zijn controversiële commentaren en vrouwonvriendelijke opvattingen zorgen ervoor dat velen zijn naam kennen. Door zijn uitgesproken mening is hij met enige regelmaat in de media terechtgekomen. Hij krijgt hier door veel kritiek, maar er zijn ook mensen die hem blijven volgen. Wist je dat hij in 2023 zelfs de derde meest gegooglede persoon was?

Andrew is geboren op 1 december 1986 in Washington, D.C en hij is op jonge leeftijd begonnen met kickboksen. Dit is één van de redenen waardoor hij groot is geworden, voor zijn kickbox kwaliteiten. Hij heeft verschillende titels in meerdere gewichtsklasse weten te behalen. Daarna is hij vooral bekend geworden door zijn heftige uitspraken en is hij aan de slag gegaan als influencer.

Achtergrond en carrière van Andrew Tate

Andrew Tate is ooit begonnen met een kickboks carrière. In 2005 is hij begonnen en in 2006 had hij direct al succes. Hij had 17 of de 19 wedstrijden gewonnen. Hij heeft toen het International Sport Karate Association gewonnen. Na een carrière in de bokswereld te hebben gehad van ruim 10 jaar besloot hij mee te doen aan het programma Big Brother in 2016 in Engeland.

Andrew Tate in Big Brother

Zijn verblijf in het Britse Big Brother huis duurder maar kort, omdat er een filmpje naar buiten was gekomen. In dit filmpje was te zien dat hij een vrouw geslagen had met een riem. Daarnaast zijn ze er achter gekomen dat hij betrokken was bij een onderzoek naar een verkrachtingszaak. Hierdoor is hij vrij snel uit het huis gezet.

Later bleek dat het filmpje niet echt was, waardoor hij ontrecht was beschuldigd. Helaas maakte dit toen niet meer uit voor zijn Big Brother avontuur, want dit werd alsnog beëindigd.

Andrew online

Andrew heeft na zijn kickbokscarrière en Big Brother niet stil gezeten. Samen met zijn broer, Tristan, heeft hij een bedrijf opgericht voor modellen die voor de webcam verschijnen. Daarna ging hij ook allerlei online cursussen verkopen. Hij promoten alleen maar een luxe levensstijl en hij werd hier op social media erg groot mee.

Webcamstudio

In het verleden heeft Andrew Tate een webcamstudio gehad waar hij 75 modellen aan het werk heeft gezet. Deze modellen gingen verhalen verkopen aan de mannelijke bellers. Dit bedrijf had hij samen met zijn broer. Ze zeiden dat ze er miljoenen aan hadden verdient.

Achteraf bleek dat dit bedrijfsmodel pure oplichting was. Al deze mannen die betaald hebben zijn dus alleen maar opgelicht.

Online ondernemingen

Hij heeft verschillende cursussen die allerlei vreemde eigenschappen hebben. Zijn online ondernemingen hebben meer dan 5 miljoen euro per maand opgeleverd. Hij wordt omschreven als en seksistisch en vooral vrouwonvriendelijke man.

Vele jongere vinden het interessant om te zien hoe hij zijn online ondernemingen vorm geeft. Hij heeft een website waarbij hij trainingen geeft voor rijkdom en voor man-vrouw interacties.

Andrew Tate op social media

Hij heeft verschillend online ondernemingen opgezet die ontzettend groot zijn geworden. Hij probeert op social media verschillende motiverende quotes uit te brengen. De Andrew Tate quotes zijn erg controversieel, waardoor hij er veel volgers door heeft gekregen.

Een aantal ondernemingen nader bekeken

Laten we een aantal ondernemingen van Andrew Tate eens nader onder de loep nemen.

The Real World

The Real World is een bedrijf dat voorheen Hustler’s University heette. Dit is een platform waar je als gebruiker per maand een vast bedrag van US$ 49,99 betaalt. Daarvoor krijg je allemaal uitleg over hoe je geld kan verdienen, zonder dat je hier veel voor hoeft te werken.

De website werd gesloten omdat het één groot piramide spel was, waardoor het naar oplichting neigt met hun affiliatie marketing programma. Vervolgens is de website The Real World opgezet in plaats van de Hustler’s University. Deze website is nog steeds actief en nog groter dan de voorgaande website. Op het moment van schrijven (mei 2024) zijn er meer dan 168.000 mensen aangemeld voor deze website.

The War Room

Wanneer je mee wilt doen in de The War Room groep, betaal je $ 8.000. Het is een netwerk waar wordt gefocust op individualiteit. 1De moderne mens zal bevrijd moeten worden’. Andrew Tate beweert mannen het volgende te leren: ‘fysieke, mentale, emotionele, spirituele en financiële ontwikkeling’.

In 2023 heeft BBC een onderzoek uitgevoerd naar de groep. Er is bewijs dat vrouwen worden voorbereid op online sekswerk door deze groep. Het wordt eigenlijk omschreven als een vennootschap van mannen. Er worden PhD technieken gebruikt. Dit houdt het volgende in: “vrouwen romantisch te verleiden, emotioneel te manipuleren en sociaal te isoleren voordat ze werden verleid om op webcams op te treden”.

Er is bewijs naar voren gekomen dat er geweld wordt geleegd naar deze vrouwen toe en dat seks een manipulatietechniek is. Dit worden ook wel loverboys genoemd. Er zijn verschillende getuigen die de groep bestempelen als een sekte. Andrew Tate en de volledige organisatie ontkent dit.

Invloed op sociale media

Andrew Tate heeft een behoorlijke sociale media base opgebouwd. Hij blijft erg populair en hij beïnvloed een groot deel van de jeugd. Door zijn vrouwen haat, wordt vrouwen haar over het algemeen weer veel groter. Hij wordt ook wel de “king of toxic masculinity” genoemd. Hij krijgt hier een hele hoop kritiek op. Zo is Andrew Tate zijn Twitter account al eens verwijderd, omdat hij seksuele intimidatie en seksueel misbruik naar voren haalde.

Ook heeft Tate een tijdje een podcast gehad, waarin hij allemaal contresversiële opmerkingen maakte. In de podcast genaamd ‘Tate Speech’ werden veel van de bekende Andrew Tate uitspraken gedaan.

Populariteit en volgers

Andrew Tate is niet alleen actief op X (voorheen Twitter). Hij heeft ook een groot platform opgebouwd op YouTube en op Instagram. Daarnaast heeft hij ook een Discord account waar hij veel gebruik van maakt. Door zijn heftige meningen en zijn verhouding met vrouwen zijn er verschillende groepen die geïnteresseerd zijn in zijn gedachtegang.

Andrew Tate heeft veel invloed op zijn volgers. Vooral jongere volgers zijn eenvoudig te beïnvloeden. Dit betekent niet direct dat dit ook positieve invloed is. Andrew neigt naar extremisme, waardoor zijn volgers hier veel mee te maken krijgen. Hij heeft al meerdere malen de wet overtreden, waardoor hij niet het ideale voorbeeld is voor de mensen die hem volgen.

Stijl en content op sociale media

De stijl van zijn content is altijd erg heftig. Hij deelt regelmatig zijn mening over uiteenlopende onderwerpen, variërend van persoonlijke ontwikkeling tot politiek. Zijn berichten zijn vaak provocerend en bedoeld om discussies uit te lokken. Hij zoekt de grens op en hij gaat er in sommige gevallen ook dik overheen.

Andrew Tate probeert zijn volgers te motiveren en advies te geven. Hij probeert een coachende rol aan te nemen. Hier is ook één van zijn bedrijven op gebaseerd. Zijn Coachtechniek is uitgesproken en vaak vrouwonvriendelijk.

Hij heeft veel invloed op social media en hij is hierdoor nog altijd populair. Hij lokt reacties uit en richt zich op groepen die succes zoeken en graag zichzelf willen verbeteren. Zijn content zit altijd net op het lijntje en soms daarover. Zijn mening is volgens hem het enige wat telt.

Controverses en kritiek

Andrew Tate is een persoonlijkheid die niet zonder controverse is gebleven. Zijn gedrag en uitspraken hebben herhaaldelijk geleid tot opmerkelijke controverses en kritiek. Dit komt mede door zijn haatdragende opmerkingen naar vrouwen en zijn seksistische gedachtegang.

Opmerkelijke controverses

Tate heeft herhaaldelijk voor opschudding gezorgd met zijn controversiële uitspraken en gedragingen. Zo heeft hij mee gedaan aan de Britse Big Brother al een beste indruk achter gelaten. Tot de dag van vandaag is hij nog actief op X, waardoor hij nog met enige regelmaat controversiële uitspraken doet.

Enkele uitspraken Andrew Tate waren: “depression isn’t real”, “ Women belong in the home”, ”Women can’t drive”, “Women are given to the man and belong to the man” en zo zijn er nog veel meer van dit soort opmerkingen.

Reacties en kritiek op Andrew Tate

Andrew heeft een hele hoop controversiële opmerkingen en uitspraken gedaan en hier komen natuurlijk reacties op. Niet alleen grote andere influencers en bekende mensen hebben hier op gereageerd, maar ook de ‘normale’ mensen reageren hier op. Velen hebben zijn gedrag als respectloos en beledigend beschouwd.

De kritiek richt zich vaak op zijn vermeende gebrek aan empathie en respect voor anderen. Hij staat onder de mensen bekend als iemand die vrouwen objectiveert en dat hij mannen aan moedigt om dominant en agressief te zijn.

Er is ook een groep mensen die Andrew juist zien als een inspiratiebron en die hem altijd steunen. Dit zijn in de meeste gevallen mannen die ook mee doen aan bijvoorbeeld The War Room. Andere mensen vinden zijn gedrag schadelijk en problematisch.

De reacties zijn verdeeld, maar meestal zijn de reacties direct erg heftig. Wanneer iemand het er niet mee eens is, wordt dit direct erg heftig geuit. Ook zijn de aanhangers van Andrew Tate behoorlijk heftig wanneer je het niet met hun eens bent.

Positieve invloed en inspiratie

Andrew Tate heeft voor verschillende mensen een positieve invloed gehad. Hij heeft deze mensen tot het uiterste gedreven en ze geholpen om hun doelen na te streven. Voor de een heeft Andrew een positieve invloed, terwijl hij voor de ander alleen maar een negatieve invloed heeft gehad. Over het algemeen is positiviteit over Andrew Tate met een flinke korrel zout te nemen.

Motiverend spreker en coach

Andrew Tate staat bekend als iemand die graag motiverend spreekt. Hij maakt speciale video’s met quotes en uitspraken om mensen te helpen. Hij probeert hierdoor andere mensen te inspireren en te motiveren. Hij weet goed hoe hij zijn video’s in moet delen, zodat mensen zijn boodschap opvatten. Deze boodschap werkt zeker niet voor iedereen, maar voor een klein deel is het toch een positieve boodschap.

Hij probeert als coach andere mensen te ondersteunen. Zijn invloed is groot, omdat hij een grote fanbase heeft. Door het goed gebruik maken van marketing en zijn bedrijven, kan hij vele mensen coachen. Voor de een is het motiverend spreken, terwijl de ander het een belachelijke video vindt.

Succesverhalen

Andrew Tate heeft volgens enkele bronnen verschillende succesverhalen. Zo hebben mensen bijvoorbeeld geïnvesteerd in crypto door zijn hulp of ze hebben ander advies opgevolgd. Toch zijn er in verhouding weinig succesverhalen. Hij krijgt mee kritiek en er is voor zijn bedrijven al bewezen dat de een bijvoorbeeld een oplichtingspraktijk was.

Het ene verhaal is uiteraard het andere verhaal niet. Door zijn haatdragende gedrag kunnen succesverhalen ook de andere kant op gaan. Zo kunnen er ook op die manier slechte verhalen ontwikkelen.

Het erfgoed van Andrew Tate

Andrew Tate heeft heel wat invloed op de jeugd en natuurlijk ook op de oudere generatie. Dit komt door zijn enorme bereik en zijn juiste marketingstrategie. Hij heeft een sterke eigen mening en hier komt hij ook duidelijk voor uit, ook al gaat dit over de grenzen heen en soms zelfs over de wet heen. Hierdoor heeft behoorlijke erfgoed.

Invloed op jongere generaties

Met zijn aanwezigheid op sociale media en zijn motiverende, maar toch haatdragende inhoud heeft Andrew Tate een grote aanhang opgebouwd onder jongere generaties. Zijn controversiële mening gaat de grens vaak over, waardoor jongeren het interessant vinden om naar te kijken.

Jongeren hebben baat gehad bij de boodschappen van Andrew Tate over het overwinnen van obstakels, het ontwikkelen van een positieve mindset, maar dit ligt per jongeren weer verschillend. Jongeren zijn eenvoudig te beïnvloeden, waardoor ze alleen de positieve kant van Andrew Tate zien.

Arrestatie in Roemenië

Andrew Tate is niet uit de media weg te denken. Hij is in 2022 opnieuw onder de loep genomen. Hij is toen gearresteerd in Roemenië. Hij werd samen met zijn broer, Tristan Tate, gearresteerd. Hij werd gearresteerd voor de verdenking van mensenhandel, verkrachting, en het opzetten van een georganiseerde criminele groep met het doel vrouwen seksueel uit te buiten.

Dit is gebeurd doordat de Amerikaanse ambassade een rapport ontving waarin stond dat er een burger werd vastgehouden in een pand in Roemenië. Dit pand stond op naam van de broers Tate. Ook werd er een inval gedaan hij een webcamstudio van de broers, waar twee vrouwen zeiden dat ze tegen hun wil in vast werden gehouden.

Hierdoor is er een onderzoek ingesteld voor mensenhandel en verkrachting. De broers zijn opgepakt en ze werden gehoord. Ze hebben 24 uur vast gezeten na hun arrestatie en dit werd verlengd met 30 dagen. Ze hebben van 29 december 2022 tot en met 31 maart 2023 vast gezeten. Uiteindelijk heeft dit tot 29 april geduurd. Toen hebben ze huisarrest gekregen tot 4 augustus

Vanaf 4 augustus stonden ze onder gerechtelijk toezicht tot 2 oktober. Op 28 november zijn deze regels wat versoepeld, waardoor ze binnen Roemenië konden reizen. Vanaf maart 2024 is er bekend dat de broers worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten. Hier zal uiteindelijk een uitspraak komen.

Toekomstige ontwikkelingen en ondersteuning

Andrew Tate is op dit moment van schrijven (mei 2024) weer groot in het nieuws, omdat hij natuurlijk vast zat. Het is onbekend hoe de toekomst voor hem en zijn broer zullen uitpakken. Zijn broer en hij zeggen beide dat ze onschuldig zijn. Ze blijven elkaar ondersteunen. Hun bedrijven lopen ondertussen uiteraard gewoon door.

We gaan er uiteraard vanuit dat Andrew Tate gewoon door gaat waar hij mee bezig was. Hij is nog volop actief op X en zijn andere socialmediakanalen. Naar onze verwachtingen zal hij blijven groeien de komende tijd, ook al komt uit negatief in het nieuws.

Het erfgoed van Andrew Tate zal naar verwachting blijven groeien naarmate hij zijn invloed en betrokkenheid bij jongere generaties voortzet. Door zijn grote bereik en zijn aanhang, is de kans erg klein dat we de komende tijd niets meer voorbij zien komen van Andrew Tate.

Voor meer informatie over andere bekende mensen en evenementen, bekijk onze artikelen over Geert Wilders en Jevgeni Prigozjin.

Plaats een reactie